You need to log in to create posts and topics.

Why do puzzle maker compile loads fast and starts erroring?

I was making a bee2 map for my hammer map but when compiling it loads fast and starts erroring. Please help me Teamspen how to fix that and I tried a new puzzle maker it goes like the same here's the from the bee2 map

[PORTAL2 PUZZLEMAKER] --------START loading assets--------

[PORTAL2 PUZZLEMAKER] ---------END loading assets---------

==== calling mapspawn.nut
Connection to Steam servers successful.
VAC secure mode is activated.
[PORTAL2 PUZZLEMAKER] Saved puzzle: C:/Program Files (x86)/Steam/steamapps/common/Portal 2/portal2/puzzles\76561198831937366\autosave.p2c
Parent cvar in client.dll not allowed (r_shadowlod)
***********************************
* NO GAME SESSION *
* some features might be disabled *
* (achievements, stats, UI, etc.) *
***********************************
Redownloading all lightmaps
[PORTAL2 PUZZLEMAKER] CVoxelTestChamber::Export VMF C:/Program Files (x86)/Steam/steamapps/common/Portal 2/sdk_content\maps/preview.vmf ...
[PORTAL2 PUZZLEMAKER] CVoxelTestChamber::Export VMF success, chamber size: (8,14,4)
[PORTAL2 PUZZLEMAKER] Compilation time (after export): 49 (ms)

VBSP failed.

Valve Software - vbsp.exe (Feb 9 2021)
4 threads
Using shader api: shaderapiempty.dll
materialPath: C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Portal 2\portal2\materials
Loading C:/Program Files (x86)/Steam/steamapps/common/Portal 2/sdk_content\maps/preview.vmf
ConVarRef gpu_level doesn't point to an existing ConVar
Could not open instance file instances/BEE2/clean/elevator_sp/door_frame_black.vmf

An error occurred while attempting to download a file from the UGC server!

I tested a new map and it goes like the same:

 

==== calling mapspawn.nut
Connection to Steam servers successful.
VAC secure mode is activated.
[PORTAL2 PUZZLEMAKER] Saved puzzle: C:/Program Files (x86)/Steam/steamapps/common/Portal 2/portal2/puzzles\76561198831937366\autosave.p2c
Parent cvar in client.dll not allowed (r_shadowlod)
***********************************
* NO GAME SESSION *
* some features might be disabled *
* (achievements, stats, UI, etc.) *
***********************************
Redownloading all lightmaps
[PORTAL2 PUZZLEMAKER] CVoxelTestChamber::Export VMF C:/Program Files (x86)/Steam/steamapps/common/Portal 2/sdk_content\maps/preview.vmf ...
[PORTAL2 PUZZLEMAKER] CVoxelTestChamber::Export VMF success, chamber size: (8,14,4)
[PORTAL2 PUZZLEMAKER] Compilation time (after export): 49 (ms)

VBSP failed.

Valve Software - vbsp.exe (Feb 9 2021)
4 threads
Using shader api: shaderapiempty.dll
materialPath: C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Portal 2\portal2\materials
Loading C:/Program Files (x86)/Steam/steamapps/common/Portal 2/sdk_content\maps/preview.vmf
ConVarRef gpu_level doesn't point to an existing ConVar
Could not open instance file instances/BEE2/clean/elevator_sp/door_frame_black.vmf

An error occurred while attempting to download a file from the UGC server!
An error occurred while attempting to download a file from the UGC server!
[PORTAL2 PUZZLEMAKER] Saved puzzle: C:/Program Files (x86)/Steam/steamapps/common/Portal 2/portal2/puzzles\76561198831937366\autosave.p2c
Clyde unpaused the game
[PORTAL2 PUZZLEMAKER] New chamber!
[PORTAL2 PUZZLEMAKER] CVoxelTestChamber::Export VMF C:/Program Files (x86)/Steam/steamapps/common/Portal 2/sdk_content\maps/preview.vmf ...
[PORTAL2 PUZZLEMAKER] CVoxelTestChamber::Export VMF success, chamber size: (8,6,4)
[PORTAL2 PUZZLEMAKER] Compilation time (after export): 30 (ms)

VBSP failed.

Valve Software - vbsp.exe (Feb 9 2021)
4 threads
Using shader api: shaderapiempty.dll
materialPath: C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Portal 2\portal2\materials
Loading C:/Program Files (x86)/Steam/steamapps/common/Portal 2/sdk_content\maps/preview.vmf
ConVarRef gpu_level doesn't point to an existing ConVar
Could not open instance file instances/BEE2/clean/elevator_sp/door_frame_black.vmf

 

And the door_frame_black is missing.

I will reinstall bee2 again or not because door_frame_black is missing.

 

Sorry about making forums. I fixed it already today I deleted bee2 and reinstall it